В Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.    

Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:

Принципові зміни, що запроваджує реформа харчування

Ключові засади здорового харчування

Платформа про здорове харчування

 

Нормативна документація

Закон України "Про дитяче харчування"

Порядок організації харчування

Норми харчування

Інструкція з організації харчування у ЗДО

Санітарний регламент для ЗДО

Про затвердження норм харчування (постанова КМ)

Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

Методичні настанови